Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^ Pokud je možné, že se dějí v Turecku takové události, jaké nám ukázalo posledních pár dnů a připočteme-li to, jak se chovají k Sýrii, Iráku a hlavně ke Kurdům (cílená genocida), nemohou přijít do EU ani za sto let. Byla by to sebevražda. K problémům s muslimy v Evropě přibrat početný muslimský stát je jako hasit požár benzínem.

K čerstvým událostem jsem se vyjádřil už jinde, ale myslím že to sem patří.

Stále existují dvě varianty: část armády, kterou čekala v krátké době čistka, dala průchod zoufalému pokusu. Proti však mluví účast vyšších důstojníků, u kterých lze předpokládat vyšší schopnost pro strategii a ne pro diletantismus; viz. zvolená hodina, nezajištěné vůdčí osobnosti včetně Erdogana, nedostatečně zajištěná media a určitě malý počet vojáků, kteří akci prováděli; a našlo by se více technikálií, hlavně v řadách armády.

3 1
možnosti

U druhé je potřeba se ptát, komu to posloužilo. A zde je jednoznačné, že Erdoganově klice, nebo spíše jemu samotnému, usilovně prosazujícímu prezidentský systém. Rychlé zatýkání v řadách justice může napovídat, že čistka byla dopředu připravena.

Zajímavé by bylo vědět, kdo poslal vojáky na strategické místo, na mosty, s tím, že jde o cvičení?!! Co s ním bude? Je také zatčen nebo se ztratil a jak bude zacházeno právě s těmito vojáky. Místo, kde se zdržoval Ergogan, bylo záhy, až jej Erdogan opustil, bombardováno. Jaká časová náhoda! No, ten měl teda z pekla štěstí!!! A určitě vyplují další podezřelé skutečnosti, včetně účelově ukázání prstem na duchovního v USA, se kterým se Ergodan, po předchozí spolupráci, rozešel ve zlém.

Jistě by se mělo pečlivě vyšetřit, jak došlo k zastřelení jednoho z generálů, místo zatčení, jako u všech dalších. Co když toho moc věděl?! Ale to je samozřejmě dohad.

Na podobné úvahy je určitě ještě brzy, ale podezřelých okolností je až moc.

2 1
možnosti
Foto

No aktualně Turecko do EU opravdu nemůže-nesplňuje podmínky.

Když je splní není důvod Turecko do EU nepříjmout. Pokud to nevíte tak v EU už jsou desítky milionů muslimů.

Mimochodem v otázce Turecka existuje ještě jeden úhel pohledu.

Svět je pořád do jisté míry bojištěm jak v politické tak v obchodní rovině. Je v bytostném zájmu EU patřit k leaderům tohoto boje, Zemi a je v bytostném zájmu EU a nás všech mít milionovou Tureckou armádu na své straně.

Pokud se k Turkům budeme chovat jako dosud (dělejte co chceme, ale nechtějte se nám rovnat a být s námi v jednom spolku) tak dlouho na naši stranu mířit nebudou.

0 17
možnosti

Což je politika appeasementu. O tom nás dokonale poučil už Mnichov 38 !

8 1
možnosti
Foto

Turecko může být součástí bezcelného obchodního prostoru.

1 0
možnosti

Nezaspal jste nahodou? Od 28.3.2001 ma Turecko s EU t.zv. Celni unii.

1 1
možnosti

Bude-li Turecko členem EU, o tom se rozhoduje v Bruselu. Při té tragédii, jak si oficiální Brusel počíná v rozhodování o osudech půl miliardy lidí, nemůžeme čekat, že se rozhodne správně. Naopak ! Spíš si myslím, že verdikt by mohl být spíše dalším pokleskem v řetězu kardinálních bruselských pochybení. Erdogan vede Turecko k vůdčí zemi muslimského světa, který zažívá renezanci a mít takového člena ve společenství států, které stojí často na protichůdných hodnotách, je obrovské riziko.

5 3
možnosti

Bude li Turecko členem EU, o tom rozhodují jednotlivé země.

3 1
možnosti

Ale muze.

Kdyz splni kriteria na clenske staty EU kladena, tak proc by ne. kdo by si dejme tomu v roce 1980 myslel, ze ceskoslovensko by se jednou mohlo stat clenskou zemi EU?

3 11
možnosti

Pokud splní kritéria.....myslíte si,že Řecko splňovalo či plní kritéria EU? I ta kritéria se dají bohužel různě ohýbat.

6 0
možnosti

R27a71d76e74k 76J91a17r90o37š

17. 7. 2016 15:19

Leda by se časem trhnul Istanbul s evropskou částí a vyhlásili nový Byzanc, samozřejmě křesťanský.

1 0
možnosti

Turek byl,je a bude vždy nevyzpytatelný partner.Jejich mentalitu ukazuje lynčování vojáků v ulicích,ale i jednání Erdogana směrem k Rusku. Už z historického hlediska vyplývá,že každý národ má svá specifika. Víme,jak se chovalo Německo za Hitlera a vidíme jak se chová za Merklové. Že by náhoda?

5 0
možnosti

Vypada to, ze nejen ze nevite nic o Turecku, ale zrejme ani o zemi sousedske, Nemecku.

Zkuste trochu vycestovat. Dnes uz nepotrebujete ani souhlas zamestnavatele ci uliocniho vyboru, ani vyjezdni dolozku, a ani celni a devizove prohlaseni. A po evrope uz vubec zadny pas.

1 9
možnosti

Turecko do Evropy patří, ale o lidech lze pochybovat.

3 1
možnosti

No, to same by se dalo napsat i o Ceske Republice.

1 6
možnosti

Přijetí není na pořadu dne cca 40 let. To, že je Turek v současné době jediný prostředek, jak přibrzdit uprchlíky, to je fakt, se kterým musíme chtě nechtě pracovat. Na vás celkem dlouhý text s přihlédnutím, že jako vždy nenabízíte řešení, ale jen populismus.

4 11
možnosti

Ovsem to vyliceni pokusu o prevrat vypadalo temer jako autenticke. Jen jsem nepochopil kde se to odehravalo.

0 6
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik