Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soukromá exekutorská praxe je business. Netvařte se být tak hloupým, že to nechápete. Kolik hodin (případně minut, domníváte-li se) je potřeba k tomu, aby exekutor vymohl tisícovku? Jedna, dvě, čtyři? Kolik za hodinu?

Ne, není to otázka exekutorů. Je to možná otázka, od jak vysokého dluhu vymáhat exekučně. Tedy co s bagatelní pohledávkou.

To je ovšem záležitost Parlamentu, pane poslanče (člověče se zákonodárnou iniciativou).

0 0
možnosti

221 korun jistina 22 000 celkový dluh včetně nalézacího řízení,

V podstatě jakýsi dluh exmanžela mé přítelkyně,vymáháno po 10 letech bez jediného upozornění na dluh a dokonce bez doručení platebního rozkazu....

2 405 korun jistina 24 000 celkový dluh včetně nalézacího řízení,

stejný exekutor,stejný věřitel- oboje ČEZ prodej,stejný datum doručení exekučního titulu,2x napočítáno nalézací řízení,státem posvěcená zlodějina obludných rozměrů

opět bez jakékoliv předchozí komunikace -původní dlužník v insolvenci

Ale je fajn,že na chudý lid je přísnost ,přičemž někteří bohatí vykukové účelově tunelují,či kupí důluhy a následně se jich zbavují v insolvenčním řízení ,v němž si ještě valnou většinu 30% svých dluhů oklikou přeposílají sami sobě....

Spravedlnost je skutečně slepá,v čr zejména....

0 0
možnosti

Státem posvěcená zlodějna? Tedy zákonem posvěcená. Tedy parlamentem posvěcená. Copak s tím dělá v parlamentu autor blogu?

0 0
možnosti
Foto

Tak jen na okraj, pro vykreslení, či zájmy čeští poslanci zastupují: od 1.9.2015 vstoupila platnost novela zákona č. 99/1963, občanský soudní řád, (OSŘ). Dle prgf. 299 odst.1 OSŘ patří mezi příjmy, ze kterých se provádějí srážky na úhradu výkonu rozhodnutí, i příplatek k důchodu ke zmírnění některých křivd způsobených komunistickým režimem v oblasti sociální a příplatek k důchodu a zvláštní příplatek k důchodu podle zákona upravujícího ocenění účastníků národního boje za osvobození Československa a pozůstalých po nich.

Tzn., že exekutoři případně obírají o příplatky i staré veterány z války, bývalé vězně z 50. let a odpůrce komunistického režimu. Pokud se výkon nařízení vztahuje na samotný důchod, nedá se nic namítat, ale je silně amorální tento výkon vztahovat i na příplatky, které jsou jen zlomkem odškodnění za prožitá utrpení, za boj za svobodu. Těch lidí není moc, možná jen někomu půjčili v rodině, možná, že se pokusili o podnikání, nezvládli to,bude jich pár, ČSSZ počet neřekne, ale i takové drobty exekutoři bez výčitek svědomí za přispění státu rádi spolknou. Konečně obdobný příplatek dostávají i novodobí váleční veteráni. I oni o to mohou přijít. Jak se takovému jednání posvěcenému státem říká?

0 0
možnosti

Jenže dluhy se mají platit. Nebo ne? Nebo jen některými příjmy?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

Ve starověku i ve středověku se občas vyhlašoval zánik dluhů.

Je na čase udělat to i dnes.

Vyhlásit za splacené všechny dluhy, jejichž základ byl již splacen a vymáhá se jen jejich zvýšení o úroky a náklady vymáhání.

6 0
možnosti

No, Vaše tvrzení ze značně nepřesné a matoucí. Proto tolik souhlasných kliků.

On tu amnestii (chcete-li to tak nazvat) vyhlašoval panovník na své dluhy. Případně na dluhy nejvyšší šlechty (či jiné honorace). Na jiné dluhy nikoliv. (Snad jen v n ě k t e r ý c h řeckých městských státech tomu mohlo být jinak.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik